torstai 10. joulukuuta 2015

Päivystysreissu ja hcg -tulos

Eilinen ilta oli jotenkin todella tukala tän mahan kanssa, kun ei voinut oikeen asentoa vaihtaa sohvalla ilman että mahaa aristi. Koko alamaha tuntui olevan tulessa. Sama meno jatkui vielä aamulla ja aloin tosissani huolestua, että onko mulla nyt kohtutulehdus, sillä se olisi kyllä aika selvä kuolemantuomio tän raskauden etenemiselle näin varhaisilla viikoilla. Päätin sitten soitella päivystykseen vaikka kuumetta ei ollut, ja suositteli tulemaan sinne. Itketti ihan hirveästi astella siihen samaan taloon, jossa olin viimeksi raskausasioissa tekemässä lääkkeellistä tyhjennystä. Tuntu, että olisin menossa viimeselle tuomiolle, sinne meni tääkin raskaus. Pissanäytettä, kahta veriputkea ja kolmea tuntia myöhemmin pääsin lääkärille, joka kertoi että CPR eli tulehdusarvo on alle kolme, eli tulehdusta ei ole. Maha kuitenkin aristi kun se sitä paineli, ja se laittoi konsultaatiopyynnön naistentautien poliklinikalle, jotta siellä voitaisiin ultralla katsoa raskauden sijainti.

Polille ei onneksi kovin kauaa tarvinnut odottaa, ja siellä erikoistuva lääkäri teki ensin sisätutkimuksen ja sitten alkoi ultrailla. Kauan meni ennen kuin se sanoi mitään, ja pelkäsin jo että se näkee siellä jotain vakavaa. Kohdussa limakalvo oli paksuuntunut ja se oli näkevinään siellä jotain muutakin raskauteen viittaavaa, mutta kun viikkoja on vasta 4+3 niin hirveitähän sieltä ei voi nähdä. Oikeassa munasarjassa oli puolestaan jokin mitä se arveli kystaksi, joka oli todennäköisesti puhjennut ja vuotanut vatsaonteloon, sillä siellä oli nestettä. Epäili myös, ettei vaan sit olisi se raskaus siellä kasvamassa, ja kutsui sitten erikoislääkärinkin kattomaan. Kauan kyllä ronkki sekin ja miettivät yhdessä vaihtoehtoja, vaikka korostivat että nyt ei oikein voi vielä varmoja olla kun niin aikaista kaikelle. Todennäköisesti kuitenkin kivut selittyvät vatsaontelon nesteellä ja sillä puhjenneella kystalla.

Jatkosuunnitelma oli, että lähtiessä kävin labrassa hcg -määritystä varten ja soittelen sen tuloksesta myöhemmin. Lääkäri soittikin siitä jo itse ja se oli 375, joka on kuulemma ihan hyvä tulos näille viikoille! Moneen kertaan kysyin "Onko se hyvä, onko se varmasti sopiva näille viikoille?". Onneksi jotain helpottavaa. Maanantaina uusi hcg ja sitten katsellaan ilmeisesti jatkot. Täytyy kyllä antaa pisteet lääkäreille ja hoitajille, jotka oli jälleen kerran mukavia ja ammattitaitoisia. Kumpa se nyt vaan olis noussu maanantaihin mennessä...

Nyt on vähän parempi fiilis, kun tiedän että kyseessä ei ole tulehdus ja kohdunulkoinenkin on melko epätodennäköinen. Toivoa siis on, ja näillä uutisilla koitan sinnitellä tän viikonlopun yli, ja tuhruakaan ei oo tänään tullut yhtään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti