perjantai 23. lokakuuta 2015

Hedelmällisyyteni on virallisesti palautunut!

Näin ainakin ihana gynekologi minulle eilen sanoi. En siis tosiaan ehtinyt eilen päivittämään ultrakuulumisia gynekäynniltä, koska säntäsin sieltä lähes suoraan iltavuoroon. Ultra kuin ultra, kyllä se vaan jännittää aina jonkun verran, vaikkei tällä kertaa ollutkaan kyse raskaudesta. Tällaisen diagnoosin gynekologi kirjoitti:

"Limakalvot siistit, venyvä kirkas cx-lima estrogeenieritykseen sopiva. Po siisti. Uä: Uterus avfl, cavum säännöllinen, endometrium 11mm. Oik ovariossa pieni kasaanpainunut follikkeli. Vas:lla 1-lokeroinen follikkeli 23x14mm eli noin 18mm keskiarvo, ovulaatio tulossa. FD ei nestettä."

Ensinnäkin täytyy todeta, että upeaa kun ymmärrän tästä tekstistä lähes kaiken jo ihan näiden sairaanhoitajaopintojeni takia! Eli siis valkovuoto viestii ovulaation olevan lähellä, kohdunsuu siisti, kohtu on eteenpäin kallistunut ja kohdun limakalvo 11mm paksu. Cavum ei kyllä minulle aukene. Oikeassa munasarjassa tosiaan kasaanpainunut follikkeli viime kierrosta, mutta ei osannut sanoa onko siitä munasolua irronnut. Vasemmalla sitten sen kokoinen follikkeli, että ovulaation pitäisi tapahtuma viikonloppuna. Vatsanpohjassa ei nestettä.

Olen kyllä hieman hämmentynyt tuosta tiedosta, että kohtu on eteenpäin kallistunut... Silloin kun kävin ekassa ultrassa raskaana ollessa terveydenhoitaja sanoi, että kohtu olisi kallellaan taaksepäin? Ehkä minä nyt kuitenkin luotan ennemmin tuohon gynekologin tekstiin. Mutta siis muuten kaikki kunnossa ja käski vaan unohtamaan ovulaation, mutta sehän onkin helpommin sanottu kuin tehty! Nyt vaan huolehditaan, että tallatellaan säännöllisesti ja toivotaan, että se munasolu todellakin irtoaisi. Onneksi olen nyt harjoittelussa lasten ja nuorten osastolla, niin se vie hyvin ajatukset muualle ja päivät kuluu nopeasti. En muuten ole kertonut miehelle mitään ovulaatiosta, koska en halua aiheuttaa sille suorituspaineita :) Paljastan sitten, kun itse h-hetki on ohitettu.

Eilen tuli tasan 2kk siitä, kun synnytin pikkuruisen Tyypin veren mukana portatiivin pohjalle sairaalassa. Haluan ajatella, että nuo hyvät uutiset juuri tuona päivänä ovat hyvä enne. Voi kumpa uusi pikkuinen tarttuisi nyt mukaan, eikä päästä irti ennenkuin on valmis syntymään terveenä ja täysiaikaisena meidän perheeseemme <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti