maanantai 14. maaliskuuta 2016

Ylimääräinen neuvola

Pidän ihan röyhkeästi tänään saikkupäivän, vaikka maha ei oo enää juuri kipeä ja olo muutenkin ihan hyvä. Mutta en halunnu ottaa mitään riskejä ja tämän päivän oon ihan vaan lepäillyt kotosalla, paitsi kävin siis tosiaan neuvolassa. Soittelin sinne kun soittoaika alkoi, ja kaveri sattui vielä vastaamaan puhelimeen. Se on nyt harjoittelussa meijän alueen äitiysneuvolassa ja kun oma terkkarini on lomalla, niin puhelut meni sen ohjaajalle. Noh ei siinä mitään, pääsin tosiaan käymään siellä heti, koska puhelintunti oli rauhallinen. 

Pääsin sitten purkamaan huoliani, mutta samaa mieltähän ne oli siitä, että vuoto ois ollu harmitonta vaan. Sain kuulla senkin, että nt-ultrasta oli kirjattu istukan olevan osittain kohdunsuulla, ja minähän en moisesta ollut tietoinen ollenkaan! Sekin voisi kuulemma aiheuttaa joskus pieniä vuotoja, mutta se ei olisi haitaksi synnytystä aatellen. Istukka usein liikkuu kohdun kasvaessa, eli varmaan vetäytyy siihen mennessä kokonaan suulta pois. Kohdunsuuta ne ei alkaneet tutkimaan, koska kuulemma sellainen aiheuttaa vaan usein enemmän infektioriskejä, ja neuvolassa kohdunsuuta tarkastellaan vasta siellä reippaasti 30 viikon paremmalla puolen. Ihan hyvä niinkin!

Mut kuitenkin ultrattiin antiikin aikaisella rouskulla (eka ultraus mahan päältä!) ja siellä se pieni viuhtoi menemään. Kuvanlaatu oli niin rakeinen, että ei toivoakaan että joku sukupuoli olisi siellä vilahtanut. Mutta tuo laite ei olekaan tarkempaa ultrausta varten. Sydänäänetkin kuunneltiin, ja tasainen vahva jumpse oli lukemaltaa niinkin paljon kuin 149. Oiskohan siellä tyttö? :) Vauvalla siis vaikutti kaikki olevan hyvin, mitä nyt en oikeastaan epäillyt itsekään. Sain vielä lähetteet klamydiapissa- ja emätinnäytteeseen, ja kävin ne jo antamassa. Viime viikon pissanäyte oli puhdas. Ompahan nyt kaikki mahollinen niidenkin osalta tutkittu! Lueskelin nimittäin eilen huolissani asiaa streptokokki-b:stä, joka voisi aiheuttaa pahimmillaan pahojakin komplikaatioita raskaudessa. Noh, hysteerikko mikä hysteerikko.

Tänään siis viikot poksuu jo niinkin paljon kuin 18+0! <3 Täytyy nyt vaan koittaa ottaa iisimmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti