torstai 4. elokuuta 2016

Tervehdys synnäriltä!

Ei, en oo vielä synnyttämään eikä ennakoivia olojakaan oo, valitettavasti! Oon täällä nyt seurannassa toksemiaepäilyn vuoksi. Hommahan meni siis näin:

Mentiin aamulla Ollin kanssa ihan normaalisti neuvolaan, juteltiin jonkun aikaa voinnista ennenkun terkkari meni stixaamaan pissanäytteen. Olin valittanut melkoisesta turvotuksesta ja että olo on muutenkin aika tukala. Proteiinit oli näytteessä yhdellä plussalla ja katsottiin sitten vielä verenpaine, joka sekin huiteli kahdella mittauksella normaalia reilusti korkeammissa lukemissa. Painoa oli tullut reilusti. Terkkari soitti äitipolille ja kysyi tulisinko sinne näytille samoin tein vai miten. Lähdettiin siitä sitten labran kautta sinne, ja paikan päällä mut laitettiin reiluksi puoleksi tunniksi käyrille vauvan voinnin kartottamiseksi ja samalla monitori mittasi verenpainetta säännöllisesti. Paineet kyllä alkoi rauhottumaan ja vauvan syke piirti hyvää käyrää. Lääkäri sitten kokeili nopeasti kohdunsuun tilanteen ja se oli yhä kiinni (mikä pettymys), sitten ultrasi vauvaa. Kaikki näytti olevan hyvin, uskalsin kysäistä näkisikö hän sukupuolta ja kyllä siellä edelleen näyttäisi tyttö olevan, huh! Ilmeisesti mittoja hän ei saanut kovin tarkasti, mutta vauva vaikuttaisi nyt olevan kolmekiloinen, ei siis onneksi mitenkään iso. Mutta sehän on vain arvio ja saattaa heittää, toivottavasti ei mennyt kuitenkaan pahasti alakanttiin...



Lääkärin mielestä mun olisi hyvä jäädä osastolle seurantaan, jotta nähtäisiin yrittääkö se nyt kehittää toksemiaa vai mitä. Joten täällä sitä nyt ollaan. Paineet on rauhoittuneet, mutta virtsankeräys on menossa. Aamulla otetaan myös lisää labroja. Toivoisin kyllä pääseväni huomenna kotiin jos paineet on yhä hyvät, mutta saatan joutua olemaan täällä parikin päivää. Jos tilanne pahenisikin niin sitten kai mietittäisiin käynnistämistä. Vaikka oon jo toivonut vauvan syntymää niin silti meinasi tulla jännäitkut, kun terkkari puhui että päättävätköhän jo käynnistää synnytyksen... Tilanne tuli niin äkkiä! Kaipaan kyllä jo kotiin, mutta onneksi Olli tulee huomenna töiden jälkeen mua kattomaan.
Että näin ne tilanteet muuttuu! Ystävällä oli päivän erolla la, mutta hän synnytti jo pari päivää sitten pojan kun synnytys tapahtui käytännössä syöksynä. Kaikki sanoo, että vauva voi tulla milloin vain, mutta jotenkin tuntuu että tätä neitiä saadaan vielä tovi ootella... Koitan jaksaa kirjoitella huomenna väliaikatietoja! Neuvolakortti on hoitajilla niin en pysty nyt tarkkoja mittauksia tänne kirjoittamaan.

38+3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti