tiistai 28. helmikuuta 2017

Puolivuotias!

Siirille tuli jo tuossa hyvä tovi sitten puoli vuotta täyteen, ihan uskomatonta miten nopeesti mun vauva kasvaa! Nyyh!

Ei oo meillä enää pikkuvauvaa. Puolivuotisneuvolassa mitat oli 7350g (s. 3080g) & 65cm (s. 59cm) joten hyvin neiti pulskistuu, vaikka pituus vähän jätättää. Istuu syöttötuolissa ja opettelee soseiden lomassa sormiruokailua, vaunujen koppa vaihdettu ratasosaan, pinnasängyn pohja laskettu, tuteissa siirrytty isompiin, vaippakoko muuttuu taas pian, sitterissä on enää harvakseltaan ja vaipat helpompi vaihtaa sängyssä tai lattialla. Ryömimistä ja konttaamista sentään vielä ootellaan, mutta kovasti tykkäisi jo seisoskella tuettuna. Ilman tukea istuu jo pieniä hetkiä.

Missä on mun pieni ryppysorminen rimpulani, jolla ei ollut reisimakkaroista tietoakaan? Se, joka söi tissiä rauhassa lähes tuntitolkulla putkeen venkoilematta tai venyttämättä noita lärpsyköitä entisestään? Hän, joka tuhisi pienessä unipesässä meijän välissä, eikä herättänyt repimällä hiuksista tai potkimalla kylkiluihin?

Toisaalta tuo hersyvä hymykuoppainen nauru, kaikkea tutkivat kädet ja hereilläoloajan taukoamatta viuhtovat jalat saa mut oottamaan innolla, mitä kaikkea uutta ja hienoo onkin vielä eessä! Just tuon tyypin äitinä oleminen on rankinta, mutta kuitenkin parasta tässä elämässä ♡


4 kommenttia:

  1. Ensinnäkin: Onnea ihanalle puolivuotiaalle ja vanhemmille myös! Täällä meilläkin Sadelma-neiti täytti sillon helmikuun 11.päivä puolivuotta ja sitä juhlittiin pienimuotoisesti kakkukahveilla :)Oliko teillä Siirille silloin mitään "juhlia" tai vastaavaa...?

    Ja pakko sanoa, että tää teksti oli kuin suoraan mun kirjoittama! Noita samoja juttuja oon viime aikoina itekin pyöritelly mielessä: haikeus siitä, ettei meillä enää oo pientä vauvaa ja toisaalta ylpeys siitä, mitä kaikkea toinen jo osaa ja koko ajan oppii. Mulla on nyt tässä ollut projektina käydä läpi kaikki kameraan ja puhelimeen kertyneet Sadelman kuvat aina sieltä syntymästä lähtien ja laittaa ne tilaukseen. Ja joo, en ehkä oo oikee henkilö tekemään sitä, koska se vollotuksen määrä: ne kaikki synnärillä otetut kuvat ja videot ym. Ei vaan voi kuivin silmin niitä kattoa! Toisaalta haluais vielä palata takas siihen pikkuvauva aikaan mutta toisaalta taas on hienoo että neiti on jo noin iso ja hienosti kasvanut ja kehittynyt...

    Meillä puolivuotis neuvolassa mitat oli 7225g ja 66cm... Pituutta oli tullu edelliskerrasta vaan puoli senttiä, mutta painoa melkein 800g lisää :D Komiat reisimakkarat on siis täälläkin ;D Ja aika samankokoisia nää neidit meillä on! ;) Mitä vaatekokoa teillä Siiri muuten nyt käyttää?

    Mäkin haluaisin jo istuttaa tyttöä syöttötuolissa, mutta meille terkkari sanoi että vielä ei saa, kun Sadelmalla tuo yläkropan hallinta vielä vähän hakusessa... Mutta sitterissä "istutaan" ja siinä jo soseita ja puuroa reippaasti syödään :) Ja vaunukopan vaihto on meilläkin pian edessä! Ei nimittäin toppavaatteet päällä enää kauheesti ylimääräistä tilaa tuossa vaunujen makuuosassa oo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne Sadelmalle! :) On muuten nätti ja erikoinen nimi hänellä! Meillä ei ollu mitään juhlallisuuksia kun olin niin törkeen väsynyt, jotenkin alko ne yöhulinat painaa just siinä main ihan hirveesti ja olin vielä enemmän tööt, kun tuota yhtä postausta tehessä. Mutta onneksi on helpottanut taas :)

      Joo mulla olis ihan sama urakka eessä, ihan ekoja valokuvia oon vasta teetättäny ja niitä olis tuhottomasti tietenkin nyt teetätettävänä :D Pitäs josku albumi ostaa. Miekin vetistelen aina kun katon niitä vanhoja kuvia ja videoita, miehelle niitä näytän ja voivottelen miten pieni se olikaan :D Aina sama juttu!

      Ompa samankokoset tytöt tosiaan! :D Siirillä on nyt 68 sopiva, joitakin pieniä 74 saattaa mennä. Oon nyt alkanu kerätä 74 kokoo varastoon :) Mikäs teillä?

      Eiköhän se istuminen sielläkin pian ala onnistua :) Siiri istu jo päälle 5kk syöttötuolissa pyyhkeellä pönkättynä kun oli sen verta hyvää se touhu jo. 4kk lääkärineuvolassa sai tosiaan luvan istua sylissä tuettuna kun jo sillon niin pönkesi istumaan. Nyt on lattialla istuminen omin avuin alkanu onnistua :) Jokos teillä muuten liikutaan?

      Poista
    2. Heh, kiitos! Joo, meidän Sadelmalla ei montaa kaimaa olekaan... Alusta asti oli selvää, ettei meidän lapselle ihan tavallista nimeä tule... Mies sanoi, että nimi saa olla erikoinen mutta täytyy olla ehottomasti suomalainen (ei esim. mitään c-villityksiä mitä nykyisin paljon on)kun kerta ihan suomalaisia ollaan. Sadelma sopi meidän kriteereihin paremmin kuin hyvin, koska viittaa luontoon (lähellä "vadelmaa" ja alussa "sade") niin on ainakin suomalainen ;)Hänen koko nimensä on muuten Sadelma Usva Aurora ja ollaan sanottu häntä aina meidän "Sadeprinsessaksi" :D

      Ja meillä on vaatteiden kanssa ihan sama juttu: 68 on nyt sopiva ja hyvä, mutta muutama pienehkö 74 on jo käytössä.

      Oi, teillä on tyttö oppinut aikaisin istumaan :) Meilläkin sylissä saa jo onneksi istuttaa hyvin tuettuna, niin jospa pian myös syöttiksessä... Meillä neidillä olis kyllä kova hinku liikkumaan: masullaan sätkii jaloilla hullua vauhtia, mutta ei raukka hoksaa että niillä käsilläkin pitäis tehdä jotakin (muutakuin tunkea suuhun :D)... Joko teillä ryömitään?

      Ja mites teillä on hammas tilanne? Joko on Siirille tullut eka hammas / hampaat? Meillä nyt reilu puolivuotiaana on alhaalle ilmestynyt valkoinen kova piste, joten sieltä se eka hammas on tuloillaan :)

      Poista
  2. Oi miten erikoinen nimi kokonaisuudessaan, mutta kaunis! :) Me haluttiin ihan tämmönen "tavallinen" nimi ja mie tykkään vähän vanhahtavista :)

    Ei ryömitä mutta kova on tosiaan sätkiminen! Melkeen enemmän luulen että tää konttaa ennenkun ryömii, kovasti nostaa pyllyä polvien varaan ja yläkroppaa käsien, tosin ei yhtä aikaa :D mutta kävelyttäminen on kaikkein parasta ja tykkää seisoskella tukea vasten, pieniä hetkiä jo pysyykin :)

    Onnittelut tulevasta hampaasta! Toivottavasti puhkeaa pian ettei ainakan ala kiusaamaan toista :) Meillä ei oo hampaista vielä tietoakaan! :D

    VastaaPoista